Apparaat compatibiliteit:

Met de Magic Site-to-Site VPN kun je moeiteloos UniFi-gateways verbinden over meerdere locaties met slechts een paar klikken. In plaats van het opzetten van ingewikkelde handmatige VPN’s tussen meerdere gateways, selecteer je simpelweg de gateways die je wilt verbinden via het UniFi Portal.

Magic Site-to-Site VPN creëert een krachtige en enorm schaalbare VPN met behulp van zowel WireGuard als OSPF. Zolang er tenminste één gateway een openbaar IP-adres heeft, kunnen zelfs gateways achter NAT of op een LTE/5G-service deelnemen aan de VPN.

In andere woorden: Magic Site-to-Site VPN maakt het verbinden van UniFi-routers op verschillende locaties kinderspel. Je hoeft je niet meer te bekommeren om complexe handmatige VPN-instellingen tussen de verschillende gateways. Via het UniFi Portal kies je gewoon welke gateways je wilt koppelen.

Magic Site-to-Site VPN zet de kracht van WireGuard en OSPF in om een sterk presterende, sterk schaalbare VPN te vormen. Het mooie is dat zolang één van de gateways een publiek IP-adres heeft, zelfs gateways die zich achter NAT bevinden of gebruikmaken van een LTE/5G-dienst, kunnen deelnemen aan de VPN.

Vereisten

  • UniFi OS Router met versie 3.1.8 of hoger. Een UXG Pro met versie 3.1.3 of hoger.
  • UniFi OS Host die Network Application draait met versie 7.4.150 of hoger
  • 1 router heeft in elk geval een WAN (Publiek) IP-adres
  • Alle consoles vallen onder dezelfde eigenaar

Veelgestelde vragen

  1. Open de UniFi Portal en selecteer vervolgens de Site to Site VPN sectie in de linkermenu balk.
  2. Kies minimaal twee locaties. Let op, om in de lijst te verschijnen moeten de locaties aan de eerder genoemde voorwaarden voldoen.
  3. Geef de VPN een unieke naam.
  4. Bepaal welke netwerken op elke locatie je toegankelijk wilt maken voor de VPN. Zorg ervoor dat de netwerken op elke locatie niet overlappen.
  5. Klik op ‘Verbinden’ en voilà, de VPN is geconfigureerd!

Wanneer het WAN IP-Adres verandert dan wordt deze automatisch geupdate bij de andere routers in de tunnel. De VPN verbinding blijft verder actief.

Nee, de Magic Site-to-Site VPN werkt enkel op een UniFi Console. Dit is een console waarop UniFi Network als applicatie opgedraaid kan worden.

De USG en USG-Pro-4 zijn dus niet compatibel met deze nieuwe optie.

Ja, er is een limit van maximaal 1000 sites.

Nee, op dit moment wordt IPv6 nog niet ondersteund. IPv6 wordt in de toekomst toegevoegd.

Bron

Bron voor dit artikel is Ubiquiti

Hulp nodig?

Heb je vragen of heb je hulp nodig na aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!