Apparaat compatibiliteit:

De Ubiquiti Cloud Key Gen1 is in 2014 geïntroduceerd en is ontworpen als eenvoudig device waarop UniFi Network op te draaien is. Sindsdien is dit een gemakkelijke en voordelige oplossing geweest om een UniFi Controller op te draaien.

Ubiquiti heeft recent UniFi update 7.3.76 vrijgegeven aan het algemene publiek.

In de release notes op het forum van UI zegt Ubiquiti: “Ondersteuning voor de UC-CK is verwijderd in UniFi Network 7.3 en nieuwer.” en vermeldt dat de UC-CK wordt beschouwd als een product welke End of Life is.

Sinds eind 2020 / begin 2021 is de Cloud Key niet of slecht leverbaar waarna de geruchten al snel rond gingen dat deze End of Life zou zijn. Deze nieuwe informatie van Ubiquiti bevestigd de geruchten en kunnen we met zekerheid zeggen dat de CloudKey Gen1 niet meer nieuw op de markt komt.

Wat moet ik doen als ik een UC-CK heb?

Dus wat betekent dit voor mensen die de originele Cloud Key gebruiken? Nou, je zou voorlopig wel oké kunnen zijn, maar houd er rekening mee dat eventuele toekomstige beveiligingsproblemen die opkomen voor de versie die je hebt geïnstalleerd, niet worden opgelost. We zouden aanbevelen om over te stappen naar de opvolger; de UCK-G2-Plus of naar een andere Ubiquiti UniFi Console.

Je kunt de volledige release notes voor UniFi 7.3.76 hier vinden op community.ui.com.