Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Soort PoE

2.4 Ghz snelheid

5 Ghz snelheid

PoE-injector meegeleverd?

UniFi Access Points

Creëer een stabiele en sterk WiFi netwerk doormiddel van de Ubiquiti UniFi Accesspoints.

UniFi® is het revolutionaire Wi-Fi-systeem dat enterprise-prestaties, onbeperkte schaalbaarheid en een centrale beheercontroller combineert.

Lees meer
Ubiquiti UniFi Access Points
Filteren

16 van 49 resultaten

Sorteren op
Pagina

Ubiquiti UniFi Accesspoints

Creëer een stabiel en sterk WiFi netwerk doormiddel van de Ubiquiti UniFi Accesspoints. Doormiddel van fast roaming kun je gemakkelijk tijdens het lopen door je huis of kantoor switchen van Access Points zonder dat je dit merk in je internet prestaties.

Wat is een Access Point?

Een Access Point maakt van bedraad internet (ethernet) een draadloos (WiFi) netwerk. Je maakt dus een (extra)draadloos netwerk. Je plaatst de Access Point in een ruimte waar je een WiFi netwerk wilt en verbindt vervolgens de schotel doormiddel van een netwerkkabel aan je switch of router.

Het is mogelijk om meerdere Ubiquiti UniFi Acces points op elkaar aansluiten om op deze manier je netwerk te vergroten en dekking te hebben door heel je huis of kantoor.

Indoor Access Point

De Indoor UniFi Accesspoints hebben een Schijfvormige design wat bedoelt is om aan het plafond op te hangen. Dit design zorgt ervoor dat je een goede WiFi dekking hebt door heel de ruimte waar het Access Point.

De Ubiquiti Indoor Access Points zijn verkrijgbaar in een single- en multipack. Met een multipack schaf je voor een scherpe prijs meerdere UniFi access points aan.

Outdoor Access Point

Naast een goede dekking in je huis of kantoor is het natuurlijk ook fijn om dit in de tuin of op je terras te hebben. Daarvoor zijn er speciale Outdoor Access Points van Ubiquiti. Deze WiFi punten zijn speciaal ontworpen om buiten op te hangen en daarom kunnen de buiten access points ook tegen alle weersomstandigheden.

Net als de indoor WiFi punten zijn de buiten access points verkrijgbaar in zowel een singlepack als multipack.

Power over Ethernet

De Ubiquiti UniFi Acces points verkrijgen hun stroomverziening via PoE (Power over Ethernet) waardoor een extra stroomkabel niet nodig is. Voor Power over Ethernet heb je een Ubiquiti PoE adapter of PoE switch nodig.

Centraal beheer

Net als UniFi Routers en UniFi Switches zijn de UniFi Access Points te beheren vanuit de centrale UniFi controller. In deze software stel je je netwerk. Denk aan WiFi namen en WiFi wachtwoorden.

De UniFi Network Controller kun je draaien op een PC of server. Ook zijn er Ubiquiti apparaten die beschikken over de UniFi netwerkcontroller.

Ubiquiti devices die UniFi Network kunnen draaien:

De UniFi Network applicatie is te downloaden voor Android en voor iOS.

Wifi 5 V/S Wifi 6

Sinds 2019 is er ook Wifi 6 op de markt, dit word nu steeds vaker uitgerold over de markt. WiFi 6 (802.11ax) is de opvolger van WiFi 5 (802.11ac). Wifi 6 kent verschillende voordelen, WiFi 6 is stabieler en de snelheid is ook nog eens hoger. Bij WiFi 6 kan de snelheid oplopen tot 9,6 Gbps , bij WiFi 5 kon dit tot 3,5 Gbps.

Inmiddels zijn er van verschillende accespoints al een WiFi 6 variant beschikbaar. Zo is er voor de AC Lite de U6 lite variant. Voor de AC LR de U6 LR en de U6 Pro voor de Ac Pro.

Access Point Accessoires

Voor de Access points van Ubiquiti UniFi zijn ook diverse accessoires beschikbaar. Voor de Pro accesspoint en Lite accesspoint is bijvoorbeeld een arm mount beschikbaar waarmee je het access point ook aan de muur kan bevestigen in plaats van aan het plafond.

De accesspoints van Ubiquiti UniFi zijn enkel in het wit uitgevoerd om het WiFi punt te laten verdwijnen in de omgeving. Heb je bijvoorbeeld een zwart plafond? Geen probleem! Voor de WiFi punten zijn ook covers beschikbaar zodat je het draadloze internet punt helemaal kan laten verdwijnen in de omgeving.