Leestijd: 2 minuten

Met slimme deurbel zie je een bestelling wél staan

Dat het aantal online aankopen groeit is een open deur. Zeker in tijden van corona hebben nog meer consumenten het webwinkelen ontdekt of hun bestelfrequentie verhoogd. Wat minder bekend is: door alle pakjes is er een bezorgeconomie ontstaan die inmiddels dagelijks 100.000 mensen werk geeft en jaarlijks zo’n 7 miljard euro omzet. Essentieel voor deze pakketbedrijven is het maximaliseren van het bezorgsucces. Hoe meer mensen thuis zijn om het pakje te ontvangen, hoe beter het rendement. En als ze niet thuis zijn is het handig om even te overleggen waar het pakje neergezet kan worden.

Op dat punt – communicatie tussen bezorger en bewoner – helpt de  technologie een handje, onder meer met intelligente deurbellen die contact mogelijk maken. Deze deurbellen communiceren steeds beter, zeker de Ubiquiti G4 Doorbell Pro. De slimme bel bevindt zich nog in de Early Access fase, een soort beta periode waarin gebruikers de tool kunnen bestellen en testen. De specs zijn inmiddels bekend en die zien er veelbelovend uit.

Twee camera’s voor een completer plaatje

Veel slimme deurbellen hebben een camera op ooghoogte en die brengt de bezoeker duidelijk in beeld. De Ubiquiti G4 Doorbell Pro voegt daar een tweede camera aan toe en deze is naar beneden gericht. Dit biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld een bezorgd pakketje te zien staan. De beide camera’s hebben ook een snapshot functie: bij beweging wordt er een beeld vastgelegd. In de deurbel is een groter en programmeerbaar kleurendisplay van 1,3” geïntegreerd waarmee de bewoner in beeld komt voor de bezoeker. Dat communiceert net even makkelijker. Het display gaat naar wens automatisch aan bij beweging.

Drie keuzes in aansluiting

Net als je G4 Doorbell is de Pro-versie aan te sluiten met de “2 draadjes”, maar ook via USB-C. Optioneel is om een PoE RJ45-naar-USB-C adapter te gebruiken om de camera te voeden.

Zo functioneert de camera ook over (Gigabit) ethernet in plaats vanwifi. Er zijn dus drie keuzes in aansluitmogelijkheden:

  1. Bestaande (deurbel) bedrading
  2. USB-C
  3. USB-C naar ethernet via een PoE adapter

Fingerprint scanner

De G4 Doorbell Pro heeft een vingerafdruk scanner waarmee de deur te ontgrendelen is. Dit systeem werkt perfect in combinatie met UniFi Access. Achter de vingerscanner zit een NFC chip. Hiermee wordt het ook mogelijk om de deur te ontgrendelen met bijvoorbeeld een UniFi Access Card. Op dit moment heeft Ubiquiti heeft nog geen smartlocks, maar het zou ons niet verbazen als deze in de toekomst wel beschikbaar komen.

Het product in een notendop

De G4 Doorbell Pro is een wifi-videodeurbel met een primaire 5 MP nachtzichtcamera en een tweede 8 MP pakketcamera aan de onderzijde. In de deurbel zijn een programmeerbaar display en portiekverlichting geïntegreerd. De hoofdcamera is uitgerust met IR-LED voor verbeterd nachtzicht. In combinatie met de ingebouwde portiekverlichting zorgt dit dag en nacht voor een helder (bewakings)beeld. De G4 Doorbell Pro beschikt ook over echo-onderdrukking en tweeweg audio zodat gebruikers met bezoekers kunnen spreken. Via het programmeerbare display is het mogelijk om beter te communiceren met bezoekers en bezorgers. De G4 Doorbell Pro is plug-and-play en binnen enkele minuten in te stellen en te configureren met de UniFi Protect-toepassing.

Wachtlijst geopend

De Ubiquiti G4 Doorbell Pro staat al op onze website en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst. Zij ontvangen dan een notificatie zodra de deurbellen binnenkomen bij UBCenter. Een exacte leverdatum is helaas nog niet bekend.

Check wel alvast de video:

UniFi Protect G4 Doorbell Pro

Vragen over beveiliging en deurbeltechnologie van Ubiquiti? Contact ons via support@ubcenter.com