Ubiquiti produceert en ontwikkelt al zo’n vier jaar UniFi Protect. Toen het platform werd gelanceerd, was het enige apparaat dat de software kon uitvoeren de Cloud Key Gen2+. De beslissing om te stoppen met het toestaan van eindgebruikers om de software zelf te hosten, werd met veel negativiteit ontvangen, maar naarmate Ubiquiti meer en meer hardwareapparaten uitbracht, werd het minder een probleem.

Het antwoord op de vraag of je voor het gebruik van UniFi Protect een abonnement nodig hebt is nee. Dit omdat de software alleen kan draaien op hardware die Ubiquiti verkoopt. Daarnaast omdat je als gebruiker de beelden zelf op locatie opslaat, waardoor er geen doorlopende cloudkosten nodig zijn wat je bijvoorbeeld veel bij andere merken ziet. De enige keer dat de cloud betrokken is, is wanneer je op afstand inlogt op je Ubiquiti device zodat er geen portforwarding nodig is.

Op welke Ubiquiti apparatuur draait UniFi Protect?

Wanneer je unifi cameras wilt gaan aanschaffen en dus gebruik wilt gaan maken van UniFi protect moet je een Ubiquiti console nodig waar je de protect software op kunt draaien.

De devices die dit kunnen zijn:

Welke UniFi Console het beste is voor jouw situatie is afhankelijk van een aantal zaken. Enkele voorbeelden waar je aan moet denken zijn: hoelang wil je de camerabeelden bewaren, hoeveel UniFi cameras heb je in je omgeving, draai je ook nog andere UniFi OS applicaties naast Protect en in welke kwaliteit wil je de camerabeelden van UniFi opnemen?

Ubiquiti heeft een eigen resource callculator waarmee je gemakkelijk kunt berekenen welke UniFi Console het beste is voor jouw situatie.