Apparaat compatibiliteit:

Leestijd: 2 minuten

Voor bijna alle organisaties is internet cruciaal in de dagelijkse processen. Contact houden met klanten, leveranciers en partners vereist een permanente beschikbaarheid van het netwerk. Een netwerkstoring of uitval van dataverkeer of voeding zorgt direct voor economische schade. Is dit te voorkomen? Zeker, door je netwerk ‘redundant’ te maken en zo de continuïteit te waarborgen.

Redundantie betekent dat je 24/7 een back-up beschikbaar hebt ingeval van storingen. Deze redundantie kan je op diverse niveaus doorvoeren en daarmee je bedrijf beschermen tegen storingen van:

• internet toegang via je internet serviceprovider (ISP)

• de voeding van je netwerkapparatuur

• stroomuitval

Ubiquiti – specialisme van UBCenter – biedt verschillende oplossingen om de netwerkbeschikbaarheid hoog te houden. In deze techblog leggen we in het kort uit welke devices er zijn en schetsen het scenario waarin ze hun nut bewijzen en je organisatie operationeel houden.

U-LTE: automatische switch bij internetstoring

In geval van een internetstoring bij je ISP zorgt de Ubiquiti UniFi LTE Pro ervoor dat je toch toegang houdt tot het internet. Deze U-LTE-Pro integreert naadloos met je UniFi Security Gateway of met je UniFi Dreammachine (pro). Het apparaat switcht je verbinding automatisch over naar een 4G back-up verbinding. De U-LTE-Pro werkt met een Nano-SIM die verkrijgbaar is bij je internetprovider. De U-LTE-Pro heeft trouwens ook een secundaire ethernetpoort. Die is te gebruiken voor bridging en voor PoE doorvoer.

Bekijk de Ubiquiti UniFi LTE Pro hier

USW-Mission-Critical: toch stroom tijdens een storing

Stroomstoringen. Wie actuele ontwikkelingen (klimaatverandering en veranderingen op de energiemarkt) volgt, kan inschatten dat ze vaker gaan voorkomen. Met de USW Mission Critical zijn de gevolgen van zo’n storing op te vangen. De USW Mission Critical is een UniFi switch die je UniFi Dreammachine (pro), ISP modem, access points en camera’s voorziet van voeding tijdens stroomuitval. Het device is voorzien van een interne 368 watt lithium accu en heeft de optie om externe batterijen aan te sluiten.  Zo blijft jouw netwerk in bedrijf als er ergens in het stroomnet een probleem is. De Mission Critital draait altijd als eerste op de externe stroomvoorziening voordat deze overschakelt op de accu. Tijdens switch van de externe naar interne accu’s blijven de aangesloten apparaten gewoon in bedrijf, dus geen downtime!

USP-PDU-Pro: automatische herstart router of modem

Dit slimme apparaat installeer je tussen de stopcontacten en je netwerkapparatuur. Bij het aansluiten van je providerrouter of modem, wordt je internetverbinding permanent gemonitord en gekeken of de connectie nog beschikbaar is. Als het internet wegvalt, herstart de PDU-Pro automatisch het modem of de router. Dit herstarten kan ook handmatig op afstand gebeuren.

USP-RPS en RPS-Pro: totaaloplossing voor netwerkbeschikbaarheid

De USP-RPS en RPS-Pro zijn totaaloplossingen om je netwerkapparatuur te voorzien van een externe back-up voeding/batterij. Met smart connector kabels van Ubiqiuti sluit je onder meer deze devices aan:

• UNVR(-Pro)

• UDM-Pro

• UniFi Pro switches

• andere compatible UniFi devices

Bij een plotselinge stroomstoring krijgt de RPS een signaal binnen en neemt het de voeding naadloos en zonder onderbreking over. Zo blijven aangesloten apparaten werken en is je uptime gegarandeerd. Wel zo fijn, voor je medewerkers én je relaties! De USP-RPS is te combineren met andere ‘RSP’en’ om zo één krachtige batterij te vormen.

Vragen over redundantie van jouw Ubiquiti apparaten? Mail ons op support@ubcenter.com