Apparaat compatibiliteit:

Ben je benieuwd of je elke camera kunt gebruiken met UniFi Protect? In deze blog krijg je het antwoord op die vraag!

Wat is UniFi Protect?

UniFi Protect is een professioneel videobewakingssysteem dat is ontworpen om eenvoudig te worden geïntegreerd met Ubiquiti’s reeks netwerkhardware. Het biedt een uitgebreid scala aan functies, waaronder live videostreaming, opname, bewegingsdetectie, pushmeldingen en cloudopslag. Het systeem is ideaal voor zowel thuissituaties als zakelijke omgevingen, en het stelt gebruikers in staat om hun eigendommen vanaf elk apparaat te bewaken en te beheren.

Compatibiliteit met externe camera’s

De vraag die wij als Ubiquiti specialist krijgen: “Kan ik elke camera gebruiken met UniFi Protect?” Het antwoord is helaas nee. In tegenstelling tot sommige andere videobewakingssystemen staat UniFi Protect momenteel niet toe dat externe camera’s van andere fabrikanten rechtstreeks worden geïntegreerd met hun software.

UniFi Protect is ontworpen als een gesloten ecosysteem, wat betekent dat de functionaliteit en het gebruik beperkt zijn tot de apparaten die door Ubiquiti Networks zijn ontwikkeld en geoptimaliseerd.

Het is wel mogelijk om de UniFi Protect camera’s te integreren in NVR’s van andere fabrikanten.

Wil je meer weten over UniFi Protect of heb je vragen over videobewakingssystemen? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We staan klaar om je te helpen en eventuele vragen te beantwoorden!