Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Hoogte in U

Diepte - Buitenmaat

Kleur

Voordeur

Achterdeur

Patchkasten

In een rack, patchkast of serverkast komt heel je netwerk samen. In de kast kan je gemakkelijk je netwerkapparatuur bevestigen en alle kabels met elkaar verbinden. Dit houdt het overzichtelijk en netjes.

Lees meer
12U wandkast met glazen deur
Filteren

16 van 314 resultaten

Sorteren op
Pagina

Patchkast kopen?

Een patchkast van UBCPro maakt je netwerk compleet. Een patchkast, ook wel een serverkast of rack genoemd, is vergelijkbaar met een meterkast. Een patchkast is daarin tegen enkel bedoelt voor netwerk of audiovisuele apparatuur.

In een patchkast komen alle kabels binnen en worden daar aangesloten op een switch, router of modem, je kan het ook wel zien als een verzamelpunt waar alle bekabeling en apparatuur van één omgeving samen komt.

Hoogte van een patch- of serverkast

Als je het over de hoogte van een patch- of serverkast hebt dan praat je in aantal U. U (wat staat voor Unit) is een standaard voor de hoogte van de elementen die je in een rack kunt monteren. In Nederland is ook de aanduiding HE (hoogte-eenheid) te gebruiken. Het monteren van deze elementen gaat vaak doormiddel van kooimoeren.

Leuk feitje is dat er bij 1U apparaten ook wel wordt gesproken over “pizzadozen”. Dit om dat een 1U device ongeveer dezelfde hoogte heeft als een pizzadoos.

Patchpanelen

De netwerkkabels die intern lopen komen uit op een patchpaneel. Dit is een paneel met vaak 24 netwerkpoorten, dit maakt het zogenaamde patchen (het aansluiten van een UTP kabel naar een switch of router) gemakkelijk. Daarnaast kan je vaak op een patchpaneel vaak het cijfer van de walloutlet terug vinden waardoor je gemakkelijk ziet welke kabel waar naar toe gaat.

Kabelmanagement

Naast netwerkapparatuur zijn er ook diverse elementen beschikbaar waarmee je je kabels gemakkelijk kunt wegbergen en alles overzichtelijk kunt houden. Deze kabelgoten zijnn beschikbaar in 1U en in 2U en daarnaast zijn er ook diverse verticale kabelgoten beschikbaar voor de gotere (minimaal 22U) serverkasten. Hiermee maak je de kabelmanagement helemaal eenvoudig!

Legborden

Wanneer je apparatuur niet beschikt over zogenaamde rackmount beugels zou je deze niet kwijt kunnen. Om dit toch mogelijk te maken zijn er legborden ontwikkelt. Zoals de naam al zegt zijn is dit een plaat waarop je je netwerkapparatuur of overige devices kunt leggen. Deze plaat beschikt wel over rackmount beguels waardoor je deze vervolgens kunt monteren in een patchkast.

Beveiliging

Alle kasten van UBCPro zijn voorzien van een slot waarmee de serverkast is af te sluiten. Hiermee voorkom je dat onbevoegde bij je (netwerk)apparatuur kan en mogelijk downtime kan veroorzaken. Naast de voordeur van de kast is er ook een slot voor aan de zijkanten van de kast.

Ben je je sleutel kwijt of wil je een extra sleutel? Geen probleem, wij hebben extra sleutels voor patchkasten op de website. Ook wanneer van je patchkast het slot defect is, is dat geen probleem. Wij hebben diverse sloten voor patchkasten.

Patchkast accessoires

Naast dat je netwerkapparatuur, patchpanelen en kabelmanagement kwijt kunt in een patchkast zijn er ook diverse accessoires beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan 19 inch stekkerdozen. Deze stekkerdozen kun je monteren in je kast om voldoende stroomvoorziening te creëren.

Ook hebben wij van UBCenter.com de Ubiquiti Toolles patchkast op voorraad.

Vragen over patchkasten of de accessoires? Neem dan gerust contact met een specialist van ons op. Wij helpen je graag verder!