Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Kleur

PoE adapters

Filteren

Toont alle 13 resultaten

Sorteren op

PoE adapters

Een PoE adapter, ook wel PoE injector genoemd, is een klein apparaat wat jouw netwerkapparatuur kan voorzien van PoE. Ubiquiti apparaten zoals Accesspoints of camera’s beschikken niet over een apparate voeding. Voeding dient altijd te gebeuren over PoE. Dit kan via een switch, maar je kunt ook hiervoor een PoE adapter aanschaffen.

PoE standaarden

Het is essentieel om te controleren welke Power over Ethernet (PoE) standaard je apparaten ondersteunen. Er bestaan drie verschillende PoE-standaarden: PoE, PoE+ en PoE++. Bij het kopen van een switch moet je ervoor zorgen dat je de juiste PoE-standaard kiest die geschikt is voor jouw apparatuur.

  1. PoE: Dit is de oorspronkelijke standaard, ook bekend als IEEE 802.03af. Het levert stroom tot 15,4 watt en kan apparaten tot een maximale afstand van 100 meter vanaf de injector/switch van stroom voorzien.
  2. PoE+: Dit is de opvolger van PoE, ook wel 802.03at genoemd. Het biedt een hoger vermogen tot 30 watt, waardoor het geschikt is voor apparaten die meer stroom vereisen.
  3. PoE++: Ook bekend als 802.03bt, dit is de technische term voor de meest krachtige variant. PoE++ kan een maximaal vermogen van 60 watt leveren, wat vooral nodig is voor apparaten zoals de Unifi G4 PTZ-camera van UBCenter.

Bij de aanschaf van PoE-switches is het belangrijk om rekening te houden met de vereiste PoE-standaard van je apparaten, zodat ze correct van stroom worden voorzien en optimaal kunnen functioneren.

Heb je meerdere PoE-apparaten in je netwerk? Dan kan je een UniFi PoE switch overwegen.