Sinds het Amerikaanse AT&T in 1922 zijn telefonie- en communicatieapparatuur de breedte van 19 inch meegaf, is deze maat (ruim 48 cm) altijd de standaard geweest. Alle ruimtes en racksystemen zijn erop gebaseerd. Door de ict-revolutie, met name de laatste tien jaar, is 19” steeds minder praktisch. Daarom introduceert Ubiquity, precies honderd jaar later, een nieuwe, extreem ruimtebesparende standaard. De Dream Wall van het bedrijf gaat uit van een diepte van slechts 61 mm.

De Dream Wall is een security gateway, een multifunctionele router met geavanceerde firewall, PoE-switchpoorten en geïntegreerde WiFi. Door de diepte van slechts 61 mm, vergelijkbaar met een pak hagelslag, is een dedicated IT-ruimte overbodig. De Dream Wall past overal en heeft daarbij een aantal indrukwekkende specs zoals

  • 12 Gigabit Ethernet RJ45 poorten (4x PoE, 4x PoE+ en 4x PoE++ poorten)
  • 1 x 10G SFP+ LAN poort
  • 2 WAN poorten (10G SFP+ en 2,5 Gigabit Ethernet RJ45)
  • 128GB ingebouwde opslagruimte voor UniFi OS-applications

Wordt verwacht: Pro-versie

De Dream Wall is uitbreidbaar met een Micro SD kaart en ondersteunt redundante stroombronnen. De Dual-Band WiFi heeft een 2,7 Gbps doorvoersnelheid. De Innovatie is nu nog in Early Acces, een beta periode waarin gebruikers de tool kunnen bestellen en testen. Er komt ook een Pro variant beschikbaar, de specs daarvan zijn nog niet bekend. Naar verwachting komen in de Pro-versie 2 HDD sloten met RAID mogelijkheden.

Meer weten? Bekijk dit filmpje – dat begint in 1922 – en verbaas je hoe veel kleiner technologie is geworden.

Ubiquiti UniFi Dream Wall