Maakt opschalen tot 10.000 clients mogelijk

Beheerders van grotere UniFi netwerken weten het: het beheren van grote netwerken (meer dan 75 acces points en honderden clients) is alleen mogelijk op een stand alone lokale of cloudhosted server met de UniFi Network Applicatie. De ingebouwde applicatie in bijvoorbeeld de UniFi Dream Machine Pro is namelijk geschikt voor enkele devices met een paar honderd clients. Voor grote enterprise netwerken loopt de gebruiker tegen grenzen aan. Het installeren en operationeel houden van een lokale of cloudhosted server kan bovendien tijdrovend zijn en vraagt specifieke skills.

Ubiquiti tackelt deze problemen met een nieuwe dienst: de UniFi Cloud Console. Dit is een cloudhosted UniFi network application die door Ubiquiti wordt beheerd. Met één Cloud Console kunnen organisaties meerdere (onafhankelijke) sites beheren. Het is zo mogelijk om op te schalen tot 10.000 clients. Ubiquiti verzorgt de hosting en de updates. De Cloud Console service is gelanceerd in de USA, naar verwachting komt de functie ook in Europa beschikbaar.

Hoe werkt het?

Met een eigen cloudhosted UniFi server dienen UniFi devices geadopteerd te worden via geavanceerde Layer 3 adoptie methodes, bijvoorbeeld adoption via SSH of via DNS option 43. Wie gebruik maakt van de UniFi Network mobiele applicatie en UniFi Cloud Console heeft hiermee niet meer te maken. UniFi devices zijn eenvoudig te adopten via één klik.

Belangrijk: de UDM-Pro, UDM-SE, UDM en UDR zijn niet te adopten in een andere Network controller. De USG, USG-Pro-4 & de nieuwe UniFi Next-generation Gateway Pro (UXG-Pro) bieden deze optie wel.

Benieuwd welk device voor jouw organisatie geschikt is? Check de UniFi OS Console Resource Calculator. Je selecteert gemakkelijk de gewenste UniFi applicaties en systeemfuncties en ziet welke console geschikt is.

Meer weten over de Cloud Console en de eenvoudige installatie? Bekijk dit de video van Ubiquiti:

Ubiquiti UniFi Cloud Console